Еколого-фізіологічна оцінка споживання овочів та фруктів у раціоні студентів

Автор(и)

  • О. В. Довбиус

Анотація

Щоденна потреба в незамінних харчових речовинах та енергії може забезпечуватись лише за наявності в раціонах усіх груп продуктів харчування з розряду “здорових”. До таких продуктів рослинного походження належать овочі, фрукти та ягоди. Дана група різниться між собою за своїм набором корисних речовин, саме тому їх розмаїття у щоденному раціоні забезпечує баланс надходження до організму всіх необхідних нутрієнтів. В Україні в половині рекомендованої тарілки здорового харчування щоденно мають бути саме овочі, фрукти та ягоди. Тому наявність у раціонах студентів даних продуктів харчування в достатній кількості сприяють підвищенню опірності організму до несприятливих чинників та суттєво підвищують рівень працездатності в зимовий період.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-10-10

Номер

Розділ

Спеціальність 101 Екологія (2021-2022 н.р.)