Сучасні виклики та стратегічні пріоритети розвитку глобальної економіки

Автор(и)

  • І.Б. Чичкало-Кондрацька

Ключові слова:

глобальна економіка; міжнародні інституції; фінансова глобалізація; глобальні регіони; глобальне виробництво; міжнародна торгівля; євроінтеграція

Анотація

У кваліфікаційній роботі визначено сутність, передумови, протиріччя і наслідки економічної глобалізації. Охарактеризовано роль цифровізації в розвитку глобальної економіки. Розглянуто вплив пандемії COVID–19 на глобальну економіку. Виявлено структурні зрушення у глобальному виробництві та торгівлі. Проаналізовано особливості та проблеми фінансової глобалізації. Визначено перспективи створення глобальних регіонів. Обгрунтовано роль України в системі міжнародних інституцій. Визначено стратегічні перспективи розвитку зовнішньоторговельних відносин з країнами та євроінтеграційних процесів України.
Основними науковими результатами є: обгрунтування ролі України в глобальних трансформаціях; виявлення проблем співпраці України та Європейського Союзу та визначення перспектив розвитку економічних відносин між ними в межах дії ПВЗВТ; доведення доцільності для України поглиблення і розширення певних діючих угод про вільну торгівлю, визначенні перспектив щодо укладання угод про вільну торгівлю з новими країнами-партнерами.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-02-24

Номер

Розділ

Спеціальність 292 Міжнародні економічні відносини (2022-2023 н.р.)