Особливості репрезентації харчових традицій в українській фразеології: теоретико-прикладний аспект.

Автор(и)

  • Т. І. Безнощенко

Ключові слова:

код культури; лінгвістична база даних; харчовий код культури; фразеологічна одиниця; фразеологія

Анотація

У кваліфікаційній роботі визначено специфіку харчового коду культури в українській фразеології з проєктуванням на лінгвістичну базу даних. Схарактеризовано поняття ‘культурний код’, ‘харчовий код культури’, ‘лінгвістична база даних’; простежено особливості назв ‘харчовий / гастрономічний / глютонічний / кулінарний’ код культури. Окреслено вторинну знакову систему харчового коду культури в українській фразеології та опрацьовано інфологічний етап проєктування лінгвістичної бази даних аналізованого коду.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-02-22

Номер

Розділ

Спеціальність 035.01 Філологія (2020-2021 н.р.)