Особливості репрезентації харчових традицій в українській фразеології: теоретико-прикладний аспект.
Ключові слова:
код культури; лінгвістична база даних; харчовий код культури; фразеологічна одиниця; фразеологіяАнотація
У кваліфікаційній роботі визначено специфіку харчового коду культури в українській фразеології з проєктуванням на лінгвістичну базу даних. Схарактеризовано поняття ‘культурний код’, ‘харчовий код культури’, ‘лінгвістична база даних’; простежено особливості назв ‘харчовий / гастрономічний / глютонічний / кулінарний’ код культури. Окреслено вторинну знакову систему харчового коду культури в українській фразеології та опрацьовано інфологічний етап проєктування лінгвістичної бази даних аналізованого коду.
##submission.downloads##
Опубліковано
2021-02-22
Номер
Розділ
Спеціальність 035.01 Філологія (2020-2021 н.р.)